Laden Beweeggroepen
  • Dit beweeggroep is voorbij.
Evenementenreeks Evenementenreeks: Wandelgroepen
29 juni 2022 | 12:00 - 13:00

Briskwalking

Brisk walking betekent letterlijk:  kwiek, engergiek lopen. Brisk walking is wandelen in een stevig tempo waarbij je je armen ritmisch heen en weer mee beweegt. Brisk walking is een vorm van duursport. Je kunt in een relatief korte tijd je uithoudingsvermogen aanzienlijk vergroten. Iedereen kan ermee beginnen ongeacht je uithoudingsvermogen of leeftijd.

Voor elke conditie

Briskwalking is veilig en verantwoord bewegen voor iedereen, ongeacht leeftijd en conditie. Het is meer dan je ene voet voor de andere voet zetten, het is een krachtige manier van lopen waarbij de grote spiergroepen van de armen en benen in een herhalend, ritmisch patroon worden gebruikt.

Qua snelheid zit het tussen wandelen en hardlopen in. Grote spiergroepen in je hele lijf worden op een veilige manier en met verbluffend resultaat getraind. Ideaal om je conditie te verbeteren en om af te vallen. Maar ook om je ademhalingspatroon te verbeteren en je hoofd ‘leeg’ te maken.

Als opstapje

Je kunt Brisk Walking als volwaardige bewegingssport blijven beoefenen of gebruiken als opstapje naar andere vormen van sport. Hoewel Briskwalking een bewegingsvorm is met een lage intensiteit biedt het alle voordelen van fysiek intensieve sporten.

Brisk walking is een sport waarbij het lichaam getraind wordt en toch niet te zwaar belast. Bij deze plezierige manier van bewegen in de buitenlucht worden conditie en spierkracht opgebouwd zonder het lichaam te forceren.

Verbranding van vetten

Omdat Brisk Walking een rustige manier van bewegen is, is de verbranding van vetten relatief hoog. De ademhaling kan namelijk de inspanning aan, zodat de energie niet uit de spieren hoeft te komen, maar uit de vetten komt. Afhankelijk van het loopprogramma worden bij Brisk Walking ongeveer 200 – 400 calorieën per half uur verbruikt. Dat is hoog voor een sportieve belasting met een relatief lage intensiteit!

Brisk Walking is een volwaardige sport met warming-up en cooling down, verschillende trainingsvormen en niveaus. In mijn lessen doen we, naast duurtrainingen ook intervaltraining, heuveltraining en krachttraining.

Voorop staat dat een ieder traint vanuit zijn of haar eigen kunnen. Het gaat om opbouwen zonder forceren. Iedereen kan er aan meedoen!

 

Organisaties en trainers

Gegevens

Datum:
29 juni 2022
Tijd:
12:00 - 13:00
Doelgroep:
,

Locatie

Wijkcentrum Trefpunt
Beijumerweg 17
Groningen, 9737 AB Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
050 542 2807
Bekijk de site van Locatie

 

Een proefles is altijd gratis. Blijven bewegen? Word lid!