Waarom

Beijum Beweegt steekt in op de kracht van de community. Vanuit de ABCD-methodiek creëren wij beweeggroepen, waarbij mensen elkaar kunnen ontmoeten en gezond leven. We geloven in de kracht die vrijkomt als mensen elkaar gaan helpen en ondersteunen.

 

Bewegen, gezonde voeding en leefstijl gaan wat ons betreft hand in hand. Steeds meer mensen vinden het moeilijk om gezond te leven. Niet alleen overgewicht is veel aan de orde, maar ook stress en niet lekker-in-je-vel zitten speelt een grote rol.  In een beweeggroep ontmoet je bewoners, dichtbij huis en kan je plezier en fijn sporten en bewegen.

Met oog voor elk individu

Wij creëren een community van gelijkgezinden die elkaar gaan helpen is in onze ogen nóg belangrijker.  Jouke Janze (projectleider) en Charlotte Siekman (leefstijlcoach) zetten zich in als Community Developers, met oog voor elk individu en de inzet van vrijwilligers. Als wij een taal niet spreken, een cultuur niet begrijpen, kunnen mensen in de groep dat wel.

Wij zijn er om de voorwaarden te creëren voor een veilig klimaat en zullen hierbij ook samenwerken met relevante partners, zoals fysiotherapeuten, sportverenigingen of het WIJ-team.