Nienke Ebbens

Vanaf ongeveer mijn 11e jaar ben ik betrokken (geweest) bij allerlei activiteiten op tennisgebied, als wedstrijdspeler, organisator, coördinator, bestuurslid en werknemer. In mijn studententijd heb ik de ALO in Groningen gedaan (Academie voor Lichamelijke Oefening zoals dat zo mooi heet) en ben na de ALO meteen tennistrainer geworden. Het is zo mooi om van je hobby je werk te kunnen maken..

In 2001 heb ik de overstap gemaakt naar de KNLTB (afd. Wedstrijdtennis) en vanaf 2021 (20 jaar later) ben ik weer wat tennislessen gaan geven. Zo is in het najaar van 2021, na contacten met het Ouderenfonds, o.a. een OldStars tennisgroepje opgestart. Dit groepje is sinds kort nu ondergebracht bij Beijum Beweegt. Als ASM-OldStars trainer doe ik meestal wat vaardigheidsoefeningen en met een paar aangepaste spelregels spelen we het spel. Plezier en gezelligheid staan voorop en met een 3e helft – vaak bij Het Trefpunt – sluiten we het af. De ‘after party’ is uiteraard geheel vrijblijvend. Ieder z’n ding.

Lijkt het je leuk om een keer kennis te maken met tennis? We spelen op de donderdag van 11.00-12.00 uur bij tennisvereniging Van Starkenborgh. Materialen zijn aanwezig en doe mee!