Coby Eelderink

Leefstijlcoach

Ik ben Coby en woon sinds 2020 in het mooie Beijum. Via onze wijkkrant De Beijumer kwam ik in 2022 voor het eerst in aanraking met Beijum Beweegt; er werden Zumbalessen georganiseerd. Dat had ik eerder gedaan en leek me leuk weer op te pakken. In de Zumba groepsapp hoorde ik over een Leefstijlcursus die Charlotte ging geven. Ik was net bezig met een opleiding tot leefstijlcoach, dus daar deed ik graag aan mee! En het was zo leuk, dat ik de twee daaropvolgende cursussen heb meegeholpen met de leefstijlgroepen als side-kick en invaller van Charlotte. Op naar de volgende groep! 

Ik ben altijd al werkzaam geweest op het gebied van Voeding en Gezondheid, maar dan als wetenschappelijk onderzoeker in het UMCG. Ik vind het erg leuk om nu te kunnen werken met de mensen waar het om gaat, en hen te kunnen helpen met het bevorderen van hun gezondheid middels een gezondere leefstijl. Samen kijken waar kleine stapjes gezet kunnen worden richting een gezonder eetpatroon, meer beweging, betere slaap, en meer ontspanning.  

Zelf doe ik regelmatig mee met de beweeggroepen van Beijum Beweegt, zoals Zumba, Boksen en Fit met Rik. Geweldig om te zien hoe de deelnemers steeds fitter worden, maar misschien nog wel belangrijker: hoe ze elkaar bij de groep betrekken en naar elkaar omkijken. Ik ben dankbaar om onderdeel te mogen uitmaken van deze mooie club mensen!