Laden Beweeggroepen
donderdag 13 april | 10:00 - 10:45
|Terugkerend Beweeggroep (Bekijk alle)

Een regelmatig terugkerende activiteit.

Wandelgroep 1 – Rustig wandelen

Wandelgroep 1- Rustig wandelen

Elke donderdag wandelen we met een gezellige groep drie kwartier in een rustig tempo in en rond Beijum. Hierbij is altijd een wandeltrainer aanwezig. Deze groep is geschikt voor mensen die op wat voor manier dan ook beperking  ervaren in het bewegen. Plezier in bewegen staat voorop!

Wandelen, iedereen, altijd en overal

Als je kunt lopen, dan kun je ook wandelen. Jong of oud, sportief of niet, kerngezond of met een chronische aandoening… er is altijd een vorm van wandelen die je aankunt of die je nieuwe uitdagingen biedt.

Gezond voor lichaam en geest

Talloze onderzoeken wijzen uit dat wandelen goed is voor onze fysieke en mentale gesteldheid. Verschillende positieve effecten hangen daarbij soms nauw met elkaar samen. Wandelen:

  • verbetert je bloedcirculatie, je ademhaling, je zuurstofopname, je glucosehuishouding, je spijsvertering, je vetverbranding, je algemene conditie, je evenwicht en je immuunsysteem;
  • versterkt en/of versoepelt je spieren, botten, gewrichten en kraakbeen;
  • verlaagt je bloeddruk;
  • zorgt voor de aanmaak van vitamine D (dankzij het zonlicht buiten);
  • stimuleert je hersenactiviteit, de aanmaak van nieuwe hersencellen en de verbinding tussen hersendelen.

Als je regelmatig wandelt, voel je jezelf door dit alles fitter, sterker en energieker. Daarbij heb je minder kans op onder meer overgewicht, diabetes mellitus type 2, hart- en vaatziekten, bot- en gewrichtsontstekingen, osteoporose (botontkalking), bepaalde vormen van kanker, bepaalde hersen- en longaandoeningen, geestelijke stress, slapeloosheid, angst en depressie.

In die zin werkt wandelen dus preventief, maar het is ook een uitstekend middel om al bestaande klachten te verminderen of een ziekteproces te vertragen. In een aantal gevallen (overgewicht, diabetes, stress, slapeloosheid) kan wandelen in combinatie met bijvoorbeeld gezonde voeding de klachten zelfs helemaal doen verdwijnen. Voor iedereen geldt: wandelen is altijd beter dan niet wandelen.

Weinig blessures

In een rustig tempo en met een paar stevige, comfortabele schoenen aan je voeten is de kans op wandelblessures uitermate klein. Dat komt omdat wandelen een natuurlijke beweging is en je gewrichten minimaal belast. Er vindt ook geen schoksgewijze belasting plaats, zoals bij sporten waarbij je moet rennen of springen. Kies je voor intensievere wandelvormen (hoger tempo, langere afstanden, specifieke trainingen) dan is het wel belangrijk om een warming-up en een cooling-down te doen en verantwoord op te bouwen.

Samen met anderen

Wandelen kun je prima in je eentje, maar het is ook ontzettend leuk en gezellig om samen met anderen te doen. Wandelen in een groep zorgt niet alleen voor veel gezelligheid en plezier, maar ook voor een goede stok achter de deur om regelmatig wandelen vol te houden.

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Wandelgroep - Rustig wandelen
0,00
Onbeperkt

Gegevens

Datum:
donderdag 13 april
Tijd:
10:00 - 10:45
Kosten:
Gratis
Doelgroep:
,

Locatie

Heerdenhoes
Melsemaheerd 2
Groningen, 9736 EN Nederland
+ Google Maps